Went Werkt - tekstschrijver Eric Wentcopyright Went Werkt - bedrijfsjournalist en bladenmaker

Eric Went, bladenmaker, eindredacteur, (bedrijfs)journalist en scriptschrijver

Contact met bedrijfsjournalist Eric Went
Contact met Went werkt

Home Went Werkt

Alles Went - column

Dit is Went Werkt

Dit kan Went Werkt

Zo werkt Went

Went Werkt aan...

Portfolio

Went Werkt voor...

Wat in unit-2

Succes gegarandeerd!

Vers van de pers

Eric Went WerktNaarstig op zoek naar een verrassende invalshoek, een pakkende rubriek of een spraakmakende interviewpartner voor uw (personeels)blad? Went Werkt helpt u graag op weg met praktisch toepasbare tips. Succes gegarandeerd! Deze keer: de frisse blik.

De frisse blik

Behoefte aan een origineel geluid in uw medium? Drie creatieve mogelijkheden die het proberen zeker waard zijn.

  1. Stuur eens een paar kinderen van werknemers door de organisatie en laat hen alles fotograferen wat opvalt. Vraag hen daar vervolgens kort tekst en uitleg bij. Maak er een mooie spread van en laat leidinggevenden op deze observaties reageren. Wedden dat dit nieuwe, interessante inzichten oplevert.
  2. Elke onderneming of organisatie werkt met zorg aan een eigen identiteit. Maar kloppen de cultuuruitingen op de werkvloer en de inrichting van de werkplekken wel met de beoogde uitstraling? Vraag dat maar aan de organisatieantropoloog. Een uur samen wandelen over de werkvloer levert gegarandeerd een leuke reportage voor het personeelsblad en veel stof tot nadenken op.
  3. Een doorsnee werkdag saai en voorspelbaar? Niet door de ogen van een volstrekte vreemde. Vraag een (bekende) auteur een dagje rond te snuffelen in uw organisatie en geef hem carte blanche om zijn bevindingen te verwoorden, bijvoorbeeld in de vorm van een literair non-fictieverhaal. Tien tegen een dat zo’n doorsnee werkdag ineens heel bijzonder wordt.

 

>> Archief