Went Werkt - tekstschrijver Eric Wentcopyright Went Werkt - bedrijfsjournalist en bladenmaker

Eric Went, bladenmaker, eindredacteur, (bedrijfs)journalist en scriptschrijver

Contact met bedrijfsjournalist Eric Went
Contact met Went werkt

Home Went Werkt

Alles Went - column

Dit is Went Werkt

Dit kan Went Werkt

Zo werkt Went

Went Werkt aan...

Portfolio

Went Werkt voor...

Wat in unit-2

Succes gegarandeerd!

Vers van de pers

Eric Went WerktEen topbestuurder, een bekende Nederlander of een industriële bobo interviewen? Met deze vijf tips wordt jouw interviewverzoek (sneller) met 'ja' beantwoord.

Interviewen

  1. Mail je interviewverzoek bij voorkeur op de vroege zondagavond. Tien tegen een dat jouw interviewpartner voor aanvang van de nieuwe week alvast even de mail checkt. Dan valt jouw berichtje in elk geval vast op. En vaak heb je dan voor het slapen gaan al antwoord terug.
  2. Scherm met 'grote namen' van interviewpartners die je voor dit medium eerder al succesvol geïnterviewd hebt, of met namen van personen die je nog op jouw verlanglijstje hebt staan. Kies deze namen zo uit dat jouw kandidaat daar ook 'bij' wil horen.
  3. Som op welke andere partijen je ook nog wilt gaan interviewen, en doe daar dan bij voorkeur een partij bij waarvan het denkbaar is dat deze een kritisch geluid over jouw beoogde interviewpartner zal laten horen.
  4. Beloof de beoogde interviewpartner dat je de vragen van tevoren mailt. Dat stelt gerust en maakt nieuwsgierig. En uiteraard kan je altijd van die vragenlijst afwijken als je jouw kandidaat eenmaal aan tafel hebt.
  5. Zeg toe dat de geïnterviewde de tekst voorafgaande aan publicatie ter accordering krijgt voorgelegd.

 

>> Archief